Kunst

Van 1987 tot 1992 studeerden we aan kunstacademie St. Joost in Breda. Nicole heeft ook nog drie jaar aan de lerarenopleiding TEHATEX in Tilburg gestudeerd.

Nog tijdens deze periode kochten we onze eerste Friese hengst, het veulen Oetse. Oetse gaf ons de inspiratie om paarden, en in het bijzonder Friezen, te gaan fotograferen, tekenen en schilderen. In het atelier achter de boerderij worden de portretten, het vrije werk en de prenten vervaardigd.

Onze bezigheden zijn te verdelen in drie takken:

Portretten in opdracht
Omdat we het paard(en) het liefst in levende lijve zien, om een idee te krijgen van zijn uitstraling en karakter, komen we op afspraak bij u thuis. Naar aanleiding van de gemaakte fotoserie wordt er met de eigenaar van het paard de meest representatieve en karakteristieke foto(‘s) uitgezocht, waarmee Nicole in haar atelier aan het werk kan. In overleg met de klant wordt de techniek (houtskool of olieverf) en het formaat en de lijst bepaald.

Vrij werk
Naast de zeer verfijnde,
gedetailleerde portretten maakt
Nicole ook graag wat meer
expressievere, grote tekeningen in krijt of oliepastel. Met een snelle, krachtige hand probeert ze de ‘power’ en schoonheid van het paard te treffen. Van dit werk is er altijd wat op voorraad, maar u kunt natuurlijk ook zelf de opdracht geven om een speciaal op uw interieur afgestemd werk te laten maken. In de kleurstelling en het formaat dat u past. Dit vrije werk leent zich ook uitstekend om een ontvangstruimte, kantoor, restaurant of winkel aan te kleden.

Prenten
Een geliefd cadeauartikel uit onze collectie is de paarden prent. Ieder jaar maakt Nicole een unieke prent die in een gelimiteerde oplage, handgesigneerd wordt verkocht. Het formaat is 30 x 40 cm en kan desgewenst ingelijst per post worden geleverd of afgehaald. Inmiddels bevat de serie (populair onder verzamelaars) zes prenten: Hengstenmanieren, De Begroeting, Sape, Lentesprongen, Pronkje en Zwanenhals. De Hengstenmanieren en De Begroeting zijn helaas uitverkocht.


Spelende hengsten-oliepastel op papier                                                     Portret Sophie L.  voor trainingsstal Sibma